یک فوق تخصص غدد به تشریح نکات ضروری برای بیماران دیابتی در ایام تعطیلات نوروز پرداخت.
دکتر کارون شاه ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به در پیش
بودن تعطیلات نوروز گفت: در این ایام بطور معمول دسترسی بیماران به پزشکان
کمتر می شود و نیاز است که بیماران دیابتی حتما پیش از شروع تعطیلات به
پزشک معالج خود مراجعه و توصیههای لازم برای نوروز و میزان مصرف دارو را
از پزشک خود دریافت کنند.
وی افزود: بطور کلی برخی توصیهها وجود دارد که تمام بیماران دیابتی ملزم به انجام آن هستند تا در تعطیلات نوروز دچار مشکل نشوند.
شاه ابراهیمی گفت: اولین نکته مهم بحث تغذیه این بیماران است، چرا که
در تعطیلات نوروز مصرف برخی خوراکی ها مانند میوه و شیرینی و آجیل افزایش
می یابد و بیماران دیابتی باید به جد مراقب میزان مصرف این خوراکیها
باشند.
وی افزود: در وهله اول مصرف شیرینی و مواد قندی برای این بیماران اصلا
توصیه نمیشود، اما چنانچه بیماران اصرار به مصرف این مواد دارند توصیه می
شود از شیرینی های کوچک و نخودی و به میزان بسیار کم استفاده شود.
وی افزود: در خصوص میوه هم مصرف روزانه سه واحد میوه متنوع کافی است و نباید بیش از این مصرف شود.
شاه ابراهیمی با بیان اینکه مصرف آجیل منع چندانی برای بیماران دیابتی
ندارد، گفت: در خصوص آجیل و خشکبار این بیماران آزاد هستند، اما توصیه می
شود روازنه یک مشت آجیل مصرف شود.
وی با تاکید بر لزوم افزایش مصرف سبزیجات و لبنیات در برنامه غذایی
بیماران دیابتی، گفت: توصیه میشود این بیماران در مهمانیها و دورهمیها
مصرف کربوهیدراتها را کم کرده و بیشتر سالاد مصرف کنند.
وی افزود: هر بیمار دیابتی باید سه وعده اصلی غذا و دو میان وعده
داشته باشد و توصیه اکید این است که این وعدهها متعادل بوده و به هیچ
عنوان پرخوری نکنند.
این فوق تخصص غدد با بیان اینکه بیماران دیابتی باید بصورت مستمر قند
خود را کنترل کنند، گفت: برای بیمارانی که انسولین تزریق میکنند، کنترل
قندخون باید روزانه انجام گیرد.
وی افزود: همچنین تمام بیماران دیابتی که دچار خشکی دهان و افزایش
ادرار شدند باید سریعا نسبت به سنجش قند خون خود اقدام کرده و نکات لازم
برای کنترل قند خود را سریعا انجام دهند.