محبوبه بیدکی- نماینده مردم در مجلس یازدهم با انتقاد از افزایش حقوق و دستمزد ۲۰ درصدی کارگران و کارمندان توسط دولت که افزایش تورم را در پی دارد،گفت:در واقع دولت باعث تورم میشود چرا که قبل از سال جدید با ارائه بودجه تعیین میکند که ۱۸ الی ۲۰ درصد به حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان اضافه شود که این موضوع منجر به افزایش تورم و همچنین افزایش ۲۰ درصدی حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان تورم بالای ۵۰ درصد را رقم میزند.
اسماعیل حسین زهی در گفت و گو با افق تازه ضمن اشاره به پیشرفت رشد استهلاک نسبت به رشد سرمایهگذاری در اقتصاد ایران طی سالهای اخیر و فرسودگی عمده زیرساختهای کشور،گفت:دولت برای کسب منابع درآمدی کار سختی در پیش دارد. رشد استهلاک از رشد سرمایهگذاری در اقتصاد ایران در سالهای اخیر پیشی گرفته و عمده زیرساختهای کشور فرسوده شده اند،در بحث انرژی نیز ناترازیهایی داریم که اگر پیگیر نباشیم قطعاً در سالهای آتی و آینده گرفتار مشکلاتی خواهیم شد.
نماینده مردم خاش،میرجاوه،نصرت آباد و کورین در ادامه افزود: طی سالهای اخیر در بحث انرژی بسیاری از کشاورزیهای ما به دلیل خروج ۵ الی ۶ ساعته سامانه موتور پمپها از مدار از بین رفت و متاسفانه برای خرده مالکان مشکلات و معضلاتی را به همراه داشت.
وی با انتقاد از افزایش مصرف نسبت به تولید در کشور، یادآور شد: در واقع افزایش مصرف بیش از تولید، مشکلات عدیدهای را برای کشور به دنبال دارد،متاسفانه طی سنوات گذشته و در بحث تولید اقدامات خاصی صورت نگرفته است و دولت باید در بحث تولید، پیگیریهای لازم را داشته باشد تا بتوانیم ناترازیهای موجود را برطرف کنیم.
این نماینده مجلس اظهاراظهار داشت:در واقع طی سالهای اخیر با تورم ۴۰ درصدی در کشور روبرو بودیم به نظر می رسد بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه برای نجات اقتصاد کشور نیاز داریم چرا که ناترازیها در حوزه آب، فرونشست زمین در استان های مختلف و همچنین ناترازی های انرژی در حال افزایش است و از سویی دیگر طی ۶ سال گذشته شکاف حقوق و دستمزد نیز به شدت افزایش پیدا کرده است.
نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر تبعات سوء افزایش شکاف حقوق و دستمزد و همچنین تاثیر تورم ۴۰ درصد بر اقتصاد کشور، افزود: در بحث اقتصاد نیز همچون ناترازیها مشکلات بزرگی را در پیش داریم، در واقع دولت باعث تورم میشود چرا که قبل از سال جدید با ارائه بودجه تعیین میکند که ۱۸ الی ۲۰ درصد به حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان اضافه شود که این موضوع منجر به افزایش تورم و همچنین افزایش ۲۰ درصدی حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان تورم بالای ۵۰ درصد را رقم میزند.
وی با انتقاد از تورم فزاینده در کشور، تاکید کرد:در واقع اگر دولت میتوانست تورم را مهار کند،قیمتها را مانند گذشته کاهش دهد و افزایش حقوق و دستمزد را کنترل کند،ما شاهد تورم فزاینده در کشور نبودیم،بی تردید مسببین افزایش تورم عزیزانی هستند که در بحث حقوق و دستمزد ورود کرده و آن را افزایش دادند.
حسین زهی در پاسخ به این سوال که آیا با ۵۰۰ میلیون دلار می توان اقتصاد کشور را نجات داد؟خاطر نشان کرد:در واقع نجات اقتصاد کشور نیازمند این است که دولت حتماً از طریق بانک اسلامی و همچنین با کشورهای همجوار بحث تهاتر را صورت دهد تا بتواند با گرفتن وام و پروژههای بسیار زیرساختها را اصلاح کند،در غیر این صورت ۵۰۰ میلیون دلار مبلغ کافی برای نجات اقتصاد کشور نیست.