کاهش مخالفت‌های داخلی در آمریکا دربرابر توافق با ایران

اندیشکده آمریکای در یادداشتی با اشاره به «مواضع نرم‌تر درحال افزایش» جمهوری‌خواهان مشهور ضدایرانی نوشت: «کاهش درخواست‌های تمامیت‌خواهانه جمهوری‌خواهان برای رسیدن به توافق با ایران، با هدف کمک به ترامپ برای رسیدن به توافق با ایران بیان می‌شود.»

در روزهای اخیر، موضوع ایران، به یکی از مسائل مهم سیاست خارجی آمریکا و دولت دوم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور تبدیل شده است. همواره سناتورهای بسیاری با اتخاذ رویکردهای ضدایرانی و جلب حمایت لابی اسرائیل در آمریکا توانسته‌اند به جایگاه‌های بالاتری در نظام سیاسی آمریکا برسند.

در همین راستا، با وجود اظهارات متناقض ترامپ درباره ایران، حتی ابراز علاقه او برای دستیابی به توافقی تازه با ایران، باعث ایجاد تفرقه در کاخ سفید، کنگره آمریکا و قانون‌گذاران آمریکایی شده است.

ادامه مطلب

مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا؛ راه رفتن بر لبه تیغ

کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل گفت: مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، راه رفتن بر لبه تیغ است و با توجه به حساسیت‌های زیادی که برخوردار است، فاصله زیادی با شکست ندارد؛ در حالی که موفقیت آن نیز دور از ذهن نیست.

به گزارش ایسنا، عصر روز پنجشنبه یازدهم اردیبهشت ماه، وزیر خارجه عمان در توییتی اعلام کرد که دور چهارم گفت‌وگوهای غیر مستقیم ایران با آمریکا که قرار بود روز شنبه سیزدهم اردیبهشت ماه در ایتالیا برگزار شود به دلایل لجستیکی به تعویق افتاده است .

در همان روز «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در جمع خبرنگاران با اشاره به اعلام این موضوع از سوی وزیر امور خارجه عمان، تصریح کرد که تعویق گفت‌وگوها بنا به پیشنهاد وزیر امور خارجه عمان بوده و در مورد تاریخ احتمالی بعدی، متعاقبا اطلاع‌رسانی خواهد شد.

ادامه مطلب

پزشکیان: رقابت برای حل مشکلات و چالش‌های کشور باشد

رییس‌جمهور تصریح کرد که باید رقابت برای حل مشکلات و چالش‌های کشور باشد به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان در آیین تجلیل از معلمان نمونه  که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران برگزار شد، گفت: کشور را معلمان می‌کارند،‌ پرورش می‌دهند و بعد حاصل و بهره آن در کشور استفاده می‌شود. وی افزود: آنچه کاشته می شود، آینده کشور را شکل می‌دهد. باور این است که دانش‌آموزان سرمایه‌های اصلی کشور هستند. کارخانه و دستگاهها در وهله بعدی قرار دارند. نیروی انسانی خلاقیت و هنر و ثروت‌ساز است. اگر می‌خواهیم آینده را داشته باشیم باید  برای دانش آموزان وقت بگذاریم. این...

ادامه مطلب

گزیده سخنان رهبر انقلاب در جریان دیدار با کارگزاران حج هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست

در آستانه برگزاری کنگره عظیم حج ابراهیمی، مسئولان بعثه رهبری و سازمان حج و زیارت و جمعی از کارگزاران حج و زائران بیت‌الله الحرام کشورمان، صبح یکشنبه با رهبر انقلاب دیدار کردند.

به گزارش ایسنا، حضرت آیت الله خامنه‌ای در آغاز دیدار کارگزاران حج، مجدداً به حادثه تلخ بندر شهیدرجایی بندرعباس اشاره کردند و به خانواده‌های جانباختگان و آسیب‌دیدگان این حادثه تسلیت گفتند.

ادامه مطلب

موازنه معکوس میان ایران،آمریکا و آذربایجان!

۱- وقتی رئیس جمهور پزشکیان به جمهوری آذربایجان می رود، ولی به آرامگاه باشکوه نظامی در گنجه «Gəncə» نمی رود، یعنی همچنان ما در زمین تقابل فرهنگی با آذربایجان گرفتاریم و تا این گره را باز نکنیم، از دل این سفرها و تفاهم های ظاهری، اتحاد سیاسی و شکوفایی اقتصادی فیمابین بیرون نمی آید!.

۲ـ درباره موضوع فرهنگ، ما دچار یک موازنه معکوس درباره آمریکا و آذربایجان و بسیاری از کشورهای شرقی شده ایم. یعنی از ۳۵ قبل که بحث «تهاجم فرهنگی غرب» مطرح شد، ما در جمهوری اسلامی بیشتر با «فرهنگ شرق» مقابله کرده ایم تا غرب!. چرا؟. چون ما سالهاست در دنیایی بی مرز، مشغول مرز کشیدن و اثبات ملیت «نظامی» و «مولانا» با جمهوری آذربایجان و ترکیه هستیم. شاید تاجیک ها هم اگر فارسی حرف نمی زدند، رودکی کولابی را هم باید به فهرست دعواهای فرهنگی خود اضافه می کردیم. از اقبال لاهوری هم هیچ نمی گوییم چون پاکستانی است، حتی اگر ۷۰ درصد اشعارش به فارسی باشد!. خواجه عبدالله انصاری هم برای ما «پیر هرات» نیست، چون مزارش در افغانستان است!. جالب است حتی با وجود آنکه مختوم قلی هم در خاک ما آرمیده، ترکمنستان از مواهب آن بی بهره مانده و امروز شاهد حضور دهها هزار گردشگر ترک و ترکمن در استان گلستان نیستیم!. از این دست موازنه های معکوس فرهنگی، بقدر چند کتاب، مثال داریم و مقصرش هم حتماً ما نیستیم!.

ادامه مطلب

بازی پیچیده دیپلماسی و تهدید؛ صراحت دیپلماتیک یا تهدید نظامی؟

وزیر خارجه آمریکا بعداز اعلام وقفه در مذاکرات غیرمستقیم با ایران در مصاحبه ای، اظهارات صریحی را بیان کرد. این اظهارات چه بود و چرا اهمیت دارد و پیامد آن چیست؟ رسول سلیمی: آخرین اظهارات مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، درباره ایران در مصاحبه‌ای با «فاکس نیوز» در حالی بیان شد، که همزمان با توقف مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در رم است. این اظهارات، که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های آمریکایی داشته، حول محور فشار حداکثری بر ایران، جلوگیری از دستیابی به سلاح هسته‌ای، و تأکید بر دیپلماسی صلح‌طلبانه دولت ترامپ متمرکز بود. توقف مذاکرات، که به دلایل اختلافات فنی،...

ادامه مطلب

رشیدی کوچی: کوران مذاکرات ایران و آمریکا، زمان مناسبی برای رفع فیلترینگ است

جلال رشیدی کوچی گفت: مطرح کردن فیلترینگ در این شورا کار اشتباهی است، مگر فضای مجازی در شورایعالی فضای مجازی فیلتر شده است؟ رئیس جمهور به عنوان رئیس شورایعالی امنیت ملی و رئیس شورایعالی فضای مجازی، باید فضا را مدیریت کند تا بتواند به قول خودش به مردم عمل کند. نیلوفر مولایی: علی رغم وعده های دولتمردان برای رفع فیلترینگ، تاکنون گام دوم آن به اجرا نرسیده و ظاهرا خبری هم از زمان برداشتن این گام دوم نیست. البته برخی ها امیدوار هستند که در جلسه شورایعالی فضای مجازی در اردیبهشت ماه، محدودیت پلتفرم های تلگرام و یوتیوب برداشته شود، اما...

ادامه مطلب

بقائی: توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه سوریه مستلزم اقدام فوری جامعه جهانی است

سخنگوی وزارت امور خارجه حملات نظامی ‌رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف سوریه و بمباران و تخریب تاسیسات غیرنظامی و توانمندی‌های دفاعی این کشور در دمشق، لاذقیه، ادلب، حماه، قنیطره و درعا را به شدت محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، «اسماعیل بقائی» با اشاره به تجاوز مکرر رژیم صهیونیستی و هدف‌ قرار دادن دارایی‌های راهبردی و امکانات زیربنایی نظامی و غیرنظامی سوریه و تداوم اشغال بخش‌هایی از این کشور از سوی این رژیم، تاکید کرد امروز برای همگان روشن شده است که هدف اصلی رژیم اشغالگر، تخریب و نابودی توانمندی‌های دفاعی، اقتصادی و زیربنایی سوریه به عنوان یک کشور مستقل است تا بتواند مطامع شرورانه خود را در این کشور و منطقه دنبال کرده و همزمان به نسل‌کشی در فلسطین اشغالی و تجاوز و اشغالگری در لبنان ادامه دهد

ادامه مطلب

چرا مذاکرات هسته‌ای به تعویق افتاد؟ 

برخی گمانه زنی‌ها درباره علت تاخیر یا تعویق مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا به راه افتاده که تلاش می‌کنند آن را به محتوای مذاکرات پیوند بزنند و برخی جریان‌های سیاسی و رسانه‌ای حتی پا را فراتر گذاشته و صریحا یا تلویحا انگشت اتهام را به سوی ایران گرفته و خواستار کوتاه آمدن مقابل خواسته‌های آمریکا هستند.

به گزارش ایسنا، امیرحسین یزدان پناه در یادداشتی در سرمقاله روزنامه خراسان نوشت: درحالی که تصور خیلی‌ها این بود که امروز دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای در رم یا مسقط برگزار شود، اما بنابر اعلام دو طرف، این دور از مذاکرات به تعویق افتاده و در روزهای آینده برگزار خواهد شد. در این میان برخی گمانه زنی‌ها درباره علت این تاخیر یا تعویق به راه افتاده که تلاش می کنند آن را به محتوای مذاکرات پیوند بزنند و برخی جریان‌های سیاسی و رسانه‌ای حتی پا را فراتر گذاشته و صریحا یا تلویحا انگشت اتهام را به سوی ایران گرفته و خواستار کوتاه آمدن مقابل خواسته‌های آمریکا هستند. هرچند مذاکرات هسته‌ای در دور گذشته به مسائل فنی و اصطلاحا جزئیات رسیده و اگر روند آن با کندی مواجه شود، طبیعی است اما به نظر می رسد، آن چه باعث این تاخیر یا تعویق شده در جزئیات نیست، بلکه نتیجه به هم ریختگی تیم مذاکره کننده آمریکایی است. در ادامه برخی اتفاقاتی را که صرفا در ۵ روز گذشته رخ داده، فهرست کرده‌ام که بررسی آن به خوبی نشان می دهد تیم مذاکره کننده آمریکا و اساسا نظام اجرایی سیاست خارجی آمریکا مدتی است دچار اغتشاش است؛ 

ادامه مطلب

از تهران تا غزه؛ انتقاد بولتون از مدیریت خاورمیانه‌ای ترامپ

بولتون، ترامپ را بی‌نظم، تصمیم‌گیر مقطعی و بی‌استراتژی توصیف کرده و می‌گوید تصمیمات او ریشه در هرج‌ومرج ژنتیکی دارد. او از ناآگاهی مشاورانش، بی‌ثباتی در تیم امنیت ملی، آسیب به روابط بین‌الملل و سوءاستفاده دیگر کشورها از این وضعیت هشدار داد. بولتون از اقدامات بدون تخصص و تصمیمات غیرمنسجم، به‌ویژه در قبال ایران، به‌شدت انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا در اولین دوره ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در یادداشتی به انتقاد از عملکرد او در حوزه امنیت ملی در ۱۰۰ روز ابتدایی دور دوم فعالیتش در کاخ سفید پرداخت و تاکید کرد که حکومتداری آشفته و بی‌نظم امنیت ملی دونالد ترامپ به اوج خود رسیده است.

ادامه مطلب

روایت یک عکس؛ امدادگری که در اسکله مرگ را جابه‌جا می‌کرد

تصاویر آن چند روز هنوز در ذهنش باقی مانده و عملیات هنوز ادامه دارد؛ روزهایی که دیگر هیچ چیزی شبیه روزهای گذشته نبود. هیچ چیزی شبیه آنچه که در ذهنش از یک حادثه طبیعی یا آتش‌سوزی تصور می‌کرد. آن روز، بندرعباس و اسکله شهید رجایی، از هر لحظه‌اش یک فریاد بی‌ صدا بیرون می‌آمد. علی آزادی، امدادگر هلال‌احمر بندرعباس، هنوز صدای آن فریادها، صدای فریادهایی که هیچگاه شنیده نمی‌شد، در گوشش می‌پیچد. به گزارش ایسنا، چشمانش هنوز از آن لحظات و روزهای سیاه، غمگین و پر از دود و خاک است. علی آزادی، امدادگر هلال‌احمر بندرعباس، که در تصاویر منتشرشده در...

ادامه مطلب

نشانه‌های مثبت از مذاکرات ایران ـ آمریکا/ عواملی که امکان توافق را پررنگ‌تر می‌کند

تحولات ۴۸ ساعت اخیر دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط دلایلی روشن برای امیدواری ارائه می‌دهد. دلایلی از جمله تقویت ریال و کاهش تنش‌های منطقه‌ای نیز چشم‌انداز مثبتی ایجاد کرده بیش از هر زمان توافق بین ایران و امریکا را نزدیک کرده است. اما چرا باید به نتیجه مذاکرات امیدوار بود؟

رسول سلیمی: دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده، که از ششم اردیبهشت ۱۴۰۴ در مسقط عمان آغاز شد، نقطه عطفی در تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش‌های هسته‌ای است. این مذاکرات، که با میانجی‌گری عمان و با تمرکز بر گفت‌وگوهای فنی برگزار می‌شود، در شرایطی حساس و در سایه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و تشدید تحریم‌ها پیش می‌رود. با این حال، تحولات ۴۸ ساعت اخیر نشان‌دهنده دلایلی برای خوش‌بینی محتاطانه است.

ادامه مطلب

حسن روحانی: مذاکره‌ای شروع شده که نتیجه آن معلوم نیست/ وظیفه ماست نگذاریم جنگ شود/ تحریم ها برای کاسبان تحریم نعمت است نه برای مردم

حسن روحانی رئیس جمهور دوره یازدهم و دوازدهم درمورد مذاکرات بین ایران و آمریکا گفت: هدف اصلی ما باید این باشد که نگذاریم نتانیاهو به هدف خودش برسد و دوم اینکه بتوانیم تحریم را برداریم. تحریم معضل و مشکلی برای مردم است.

 حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران در دوره‌های یازدهم و دوازدهم، روز اول اردیبهشت‌، در دیدار اعضای شورای مرکزی مجمع ایثارگران درمورد مذاکرات بین ایران و آمریکا گفت: ترامپ آدم خاصی است. امروز یک مصاحبه ای می‌کند دو روز بعد صحبت دیگری می‌کند. ترامپ می‌خواهد هر اتفاقی خوبی رخ می‌دهد به نام خودش ثبت کند اگر توافقی هم صورت بگیرد توافق ترامپ است. مذاکره کننده ترامپ هم می‌گوید بندهد توافق ترامپی را می‌خواهم.

ادامه مطلب

نیویورک‌تایمز: کشورهای خلیج‌فارس برخلاف گذشته حامی توافق ایران و آمریکا هستند

نشریه آمریکایی درباره حمایت کشورهای منطقه از مذاکرات ایران و آمریکا، نوشت: برخلاف گذشته، ایران اکنون کشورهای منطقه و همسایگان خود را در جریان مذاکرات قرار داده و کشورهای خلیج فارس دیگر احساس نادیده گرفته شدن نمی‌کنند.

همزمانی حمایت‌های کشورهای منطقه، به‌خصوص عربستان سعودی از مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا، پافشاری آن‌ها روی دیپلماسی و سفر «خالد بن سلمان آل سعود» وزیر دفاع عربستان به ایران و دیدار او با مقامات ارشد این کشور باعث شده تا بسیاری از نشریات آمریکایی به چرایی نزدیکی فزاینده ایران و عربستان و «تغییر رویکرد ریاض» دربرابر برنامه هسته‌ای ایران بیاندیشند و درباره آن تحلیل‌های متعددی بنویسند.

ادامه مطلب

پشت‌پرده هفته شلوغ دیپلماسی ایران؛وزیر دفاع عربستان برای فهم مستقیم سیاست منطقه‌ای ایران به تهران آمد/ هدف از دیدار عراقچی و پوتین چه بود؟

یک کارشناس روابط بین‌الملل به خبرآنلاین گفت: عربستان به عنوان یک بازیگر مهم منطقه حتماً نگرانی‌هایی دارد و از طرف دیگر نیز ایده ها و برنامه هایی برای آینده شرایط منطقه‌ای دارد که  طبیعتاً این ایده ها و برنامه ها بدون تعامل با ایران و بدون اینکه مشخص شود ایران چه سیاست‌هایی را در منطقه در پیش خواهد گرفت و بدون مشخص شدن نتایج مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا چندان برای عربستانی‌ها قابل دسترس نخواهد بود. جواد مرشدی: دور دوم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در حالی برگزار شد که پیش از آن هیاتی از عربستان سعودی به ریاست خالد بن...

ادامه مطلب

توئیت عجیب بابک زنجانی درباره سرمایه‌گذاری ۶۴ هزار میلیارد تومانی

بابک زنجانی سرمایه‌گذاری ۶۴ هزار میلیارد تومانی‌اش در صنعت حمل و نقل ریلی کشور با حضور وزیر راه را توئیت کرد. به گزارش خبرآنلاین،شرکت منتسب به «بابک زنجانی» با نام «دات‌وان» امروز در مراسمی با حضور فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی تفاهم نامه ریلی ۶۴ هزار میلیارد تومانی با شرکت راه آهن امضا کرد. در همین زمینه بابک زنجانی در شبکه ایکس نوشت: بزرگترین سرمایه گذاری بخش خصوصی در تاریخ راه آهن رایران؛ اقتصاد کشور را به ریل خواهیم انداخت؛ سالی که قدرت اقتصادی جایگزین قدرت سیاسی خواهد شد.    

ادامه مطلب

۲ محور کلیدی مذاکرات فنی ایران و آمریکا به روایت بروجردی

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم می گوید که هوشمندی مقام معظم رهبری مبنی بر عدم مخالت با حضور سرمایه گذاران آمریکایی در داخل کشور، می تواند انگیزه خروج آمریکا از از توافق احتمالی بعدی را از بین ببرد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دومین دور از مذاکرات ایران و آمریکا در سفارت عمان در شهر رم ایتالیا در حالی به پایان رسید که بر اساس اعلام عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، از روز چهارشنبه سوم اردیبهشت مذاکرات در سطح کارشناسی آغاز و شنبه هفته آینده یعنی ششم اردیبهشت و سومین دور از مذاکرات ایران و آمریکا انجام خواهد...

ادامه مطلب

عراقچی: اگر اراده کافی وجود داشته باشد، درباره جدول زمانی گفت‌وگوها تصمیم می‌گیریم

 به گزارش ایسنا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه که برای شرکت در مذاکرات غیرمستقیم با طرف آمریکایی درباره موضوع هسته‌ای در مسقط حضور دارد، درباره هیات مذاکره‌کننده ایرانی گفت: تیمی که بنده را در این مذاکرات همراه می‌کنند، از دوستان کاملا متخصص و مطلع در این حوزه خاص هستند که سابقه مذاکراتی هم در رابطه با همین بحث دارند.

طبق گزارش‌ها، «مجید تخت‌روانچی» و «کاظم غریب‌آبادی» معاونان وزیر خارجه ایران و «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت خارجه ایران در این گفت‌وگوها حضور دارند.

ادامه مطلب

آکسیوس: مذاکرات امروز عمان، غیرمستقیم است

منبعی آگاه از مذاکرات ایران و آمریکا که قرار است امروز (شنبه) در عمان برگزار شود، به آکسیوس گفت که گفت‌وگوها قرار است به‌صورت غیرمستقیم آغاز شود.

به گزارش ایسنا، در حالی که عمان امروز میانجی رایزنی‌های غیرمستقیم ایران و آمریکاست، رسانه آمریکایی گزارش داد که مقام‌های آمریکایی و ایرانی از زبانی مشابه برای توصیف هدف اصلی خود از مذاکرات حساس هسته‌ای روز شنبه استفاده می‌کنند؛ «اینکه مشخص کنند طرف مقابل جدی است یا تنها در حال وقت‌کشی است.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با زبان ارعاب و تهدید بیان کرده که ایران باید سریعاً توافق کند، وگرنه با حملات نظامی احتمالی مواجه خواهد شد. اما تهران به ترامپ اعتماد ندارد، کسی که قبلاً از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ خارج شد. ایران همچنین تاکید دارد که با زبان زور و ارعاب ترامپ کاری پیش نمی‌رود. در همین حال دو مقام آمریکایی به آکسیوس گفته‌اند که هنوز مطمئن نیستند باید چه انتظاری از طرف ایرانی داشته باشند.

ادامه مطلب

اسلامی خبر داد: تبدیل شیرآبه‌ شهری به آب قابل استفاده با تکیه بر فن‌آوری پلاسمای سرد

رییس سازمان انرژی اتمی ایران از اجرای طرحی نوآورانه با بهره‌گیری از فناوری «پلاسمای سرد» برای تصفیه شیرآبه‌های پسماند در کشور خبر داد و گفت: با این طرح، روزانه ۱۰۰ متر مکعب شیرابه شهری به آب قابل استفاده تبدیل می‌شود که گامی بلند در مسیر مقابله با بحران کم‌آبی و حفظ محیط زیست خواهد بود. به گزارش ایسنا، «محمد اسلامی»، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه آیین امضای قرارداد اجرایی تصفیه شیرابه‌های حاصل از دفن زباله (لندفیل شیراز) اظهار کرد: یکی از معضلات جدی و فراگیر کشور، پسماندهای شهری است به گونه‌ای که اکنون موضوع شیرابه‌ها به یکی...

ادامه مطلب