جزییات جدید از شارژ سهمیه بنزین در کارت ملی/ شیوه تخصیص بنزین تغییر می‌کند؟

نماینده اصفهان و ورزنه در مجلس گفت: نیاز است در بودجه در خصوص بنزین تعیین تکلیف کنیم و طرح مربوط به اختصاص سهمیه بنزین به نفر را بیاوریم.

بنزین به عنوان یک کالای استراتژیک در دنیای امروز مطرح است. با توجه به اینکه حمل و نقل به بخشی جدایی ­ناپذیر از زندگی مردم تبدیل شده است و خودرو جایگاه ویژه ­ای در زندگی روزمره افراد برعهده گرفته است، تأمین سوخت مورد نیاز خودروها که در حال حاضر اغلب بنزین است، اهمیت بالایی دارد.

ایسنا نوشت: طی سال­ های اخیر برای تأمین بنزین مورد نیاز کشور با مشکل روبرو شده ­ایم. به نحوی که به واردات این ماده استراتژیک وابسته هستیم و هر ساله در بودجه چند میلیارد دلار برای این امر در نظر می­گیریم.

کارشناسان اعتقاد دارند عوامل مختلفی در مصرف بی رویه بنزین در کشور موثر هستند. به زعم آنان، یکی از مهم­ترین دلایل افزایش روزافزون مصرف بنزین در کشور، قیمت پایین، یارانه ­ای و سرکوب شده آن است. این قیمت­ های دستوری علاوه بر این که به مصرف دامن زده است، بستری برای قاچاق بنزین نیز فراهم می­کند.

Continue reading

واردات بنزین سوپر آزاد شد

با مصوبه هیئت وزیران، واردات بنزین سوپر آزاد شد. بر اساس این مصوبه، اشخاص حقوقی مجاز هستند بنزین سوپر وارداتی را با قیمت غیریارانه‌ای توزیع کنند.

به گزارش تسنیم، واردات و توزیع بنزین سوپر توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت با قیمت غیریارانه‌ای آزاد شد.

این مصوبه بر اساس ماده ۹ آیین‌نامه اجرایی تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳ بوده است.

Continue reading

یک باک بنزین ۴ میلیون تومان ؟

با مصوبه هیئت وزیران، واردات بنزین سوپر آزاد شد. بر اساس این مصوبه، اشخاص حقوقی مجاز هستند بنزین سوپر وارداتی را با قیمت غیریارانه‌ای توزیع کنند، اما طبق پیگیری‌ها، این مصوبه هنوز وارد مرحله اجرایی نشده است.

Continue reading

معضل افزایش قیمت بنزین

در شرایطی که سیاست‌های موجود نظام اقتصادی در ایران باعث بدتر شدن وضعیت مردم شده، دولت هم باید کمی تحمل کند. آیا قیمت تمام شده یا هزینه‌ای که دولت برای سوخت (بدون قیمت مواد خام و نفت خام که متعلق به خود مردم است) می‌داد، ۱۵ سال پیش هم بیشتر از این بود؟ قطعا خیر. اگر درامد مردم به ۱۵ سال پیش برگردد، طبیعی است که قیمت سوخت هم به تناسب به همان وضعیت بر می‌گردد.

به گزارش فرارو، مسعود پزشکیان روز سه شنبه، یکم آبان ماه برای تقدیم لایحه بودجه راهی مجلس شد. در جریان حضور رئیس جمهور در مجلس، بخشی از صحبت‌های عمدتا اقتصادی او، معطوف به بحث یارانه‌های انرژی بود.

Continue reading

ارزانی بنزین و 10 واقعیت مهم‌تر و جدی‌تر دربارۀ آن

در پی سخنان رییس جمهور که هر لیتر بنزین تولید داخل ۸ هزار تومان ووارداتی ۳۰ هزار تومان تمام می‌شود رییس سازمان برنامه و بودجه توضیح داده بیان این واقعیت به معنی تصمیم به گرانی ناگهانی نیست. او نگفته اما همه می دانیم دو دلیل خاص دارد: نخست تجربه آبان ۱۳۹۸ و اعتراضات اجتماعی و تبعات شوک درمانی و دوم بیم تأثیر قیمت بنزین بر اقلام دیگر یا تصور تأثیر قیمت بنزین بر نرخ تورم. با این تجربه اولا شوک درمانی نکنند ثانیا به اقتضای آن دست‌کم فشارهای اجتماعی مثل فیلترینگ و سر به سر زنان گذاشتن در پوشش و سهمیه های ناعادلانه را تمام کنند.

Continue reading

سهمیه بنزین ماهانه تغییر نکرده است/ سقف سوخت گیری روزانه ۱۰۰ لیتر خواهد بود

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد که بدون تغییر در سهمیه بنزین ماهانه کارت هوشمند سوخت خودروها، دفعات روزانه برداشت بنزین از کارت خودروهای شخصی ۲ بار در روز و سقف برداشت در هر روز جمعاً معادل ۱۰۰ لیتر (۵۰ لیتر در هربار سوخت‌گیری) است.

Continue reading

پایان عملیات امداد و نجات حادثه معدن طبس/ پیدا شدن پیکر تمامی کارگران محبوس شده

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از پایان عملیات نجات و افزایش شمار جانباختگان حادثه معدن طبس به ۴۹ نفر خبر داد.

Continue reading

توزیع میانگین روزانه ۱۳۴ میلیون لیتر بنزین در تعطیلات اخیر/ افزایش سهمیه کارت‌ سوخت، فریبکاری است

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از توزیع میانگین روزانه حدود ۱۳۴ میلیون لیتر بنزین در تعطیلات هفته گذشته خبر داد و گفت: برخی ادعاهای مطرح‌شده در فضای مجازی درباره افزایش سهمیه کارت‌های سوخت فریبکاری بوده و افزایش یا کاهش سهمیه کارت‌های سوخت، فقط از طریق سامانه هوشمند سوخت ممکن است.

Continue reading

قطعی برق موجب پوکی 40 درصد پسته های کرمان شد

به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان قطعی برق به کشاورزی استان خسارات سنگین وارد می‌کند و سبب می‌شود ۲۰ تا ۴۰ درصد از محصول پسته کرمان پوک شود.

Continue reading

خزر در خطر است ؛ آلودگی نفتی آذربایجان در سواحل ایران!

جمهوری آذربایجان بعد از استقلال روی منابع نفت و گاز بعنوان منبع درآمد اصلی تمرکز کرد و اکنون در حال برداشت از منابع نفتی خزر است، جهت گردش آلودگی در این دریاچه خلاف جهت عقربه‌های ساعت است و این یعنی اینکه اگر هنگام برداشت نفت آذربایجان؛ آلودگی نفتی وارد دریا شود به طور طبیعی وارد سواحل ایران می‌شود و این مسئله‌ای است که در مذاکرات باید مورد توجه قرار گیرد.

یک کارشناس حوزه آب با بیان اینکه ورود فاضلاب به خزر منجر به افزایش فسفات و نیترات دریاچه شده است، گفت: «اگر هنگام برداشت نفت آذربایجان آلودگی نفتی وارد دریا شود، به طور طبیعی وارد سواحل ایران می‌شود و این مسئله‌ باید در مذاکرات دو کشور مورد توجه قرار گیرد.»

Continue reading

مدارس اصفهان معلق در بحران «فرونشست»

دانش‌آموزان در مناطقی که مدارس آسیب‌دیده قرار دارند، با مشکلات جدی در دسترسی به آموزش و ادامه تحصیل روبه‌رو هستند.

پدیده فرونشست زمین یکی از مسائل جدی در استان اصفهان است که بر زیرساخت‌های مختلف، از جمله مدارس، تأثیر گذاشته است.

به گزارش خبرآنلاین، این وضعیت نه‌ تنها بر ایمنی دانش‌آموزان تأثیر نهاده، بلکه بر کیفیت آموزشی نیز تأثیر منفی داشته است.

Continue reading

توانیر: رشد مصرف برق ایران، سه برابر میانگین جهانی بوده

معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر با اشاره به پایداری هوای گرم تا اواسط هفته در کشور گفت: بیش از ۳۰ روز را با رشد مصرف بیش از ۸ درصد و با اوج‌بار نزدیک به ۸۰ هزار مگاوات سپری کردیم. به گزارش وزارت نیرو، محمدالله‌داد افزود: رشد بیش از ۸ درصدی مصرف برق کشور بیش از سه برابر میانگین جهانی است که فشار زیادی را به شبکه برق وارد می‌کند. وی اضافه کرد: فقط در سه استان خوزستان، هرمزگان و بوشهر هزار مگاوات افزایش مصرف داشتیم که به اندازه مجموع برق مصرفی استان مرکزی است. وی در عین حال چسبندگی دمای هوا را...

Continue reading

نقشه راه انرژی ایران

دکتر مهدی شریف زاده- گزارش حاضر نقشه راه توسعه صنعت انرژی ایران در برنامه هفتم توسعه را بررسی می کند. برنامه هفتم اهداف بلندپروازانه‌ای را در حوزه های نفت، گاز، پتروشیمی، برق و آب تعیین کرده است. مقدمه تحقق این اهداف مستلزم بهره‌گیری گسترده از فناوری های پیشرفته در تمام بخش های صنعت انرژی است. گزارش نیازمندی های فناورانه کلیدی در هر بخش را شناسایی و تشریح می کند. همچنین آیین نامه های حمایت از تولید دانش بنیان در صنایع نفت و نیرو با اهداف برنامه هفتم تطبیق داده شده اند. یافته ها نشان می دهد این آیین نامه ها با اهداف...

Continue reading

رکورد تاریخی گرمای هوا این هفته شکسته می‌شود

وزیر نیرو با بیان اینکه اوج مصرف برق در تابستان سال گذشته برابر با ۷۲ هزار و ۷۲۵ مگاوات و امسال۷۹ هزار و ۱۸۹ مگاوات به ثبت رسیده است، گفت: در هفته جاری رکورد تاریخی افزایش دمای هوا تهران شکسته می‌شود.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر محرابیان، در ارتباط زنده از مرکز پایش برق کشور با بیان اینکه مردم ایران امسال تابستان بسیار گرمی را تجربه می‌کنند، گفت: این در شرایطی که همه پرسنل خدوم صنعت برق کشور تا به امروز به منظور تامین برق پایدار برای همه نقاط کشور در بخش‌های مختلف به صورت شبانه روز در حال تلاش هستند.
وزیر نیرو با بیان اینکه افزایش دمای هوا در کل مناطق کشور تداوم دارد، افزود: این افزایش دمای هوا در کشورهای همجوار نیز مشاهده می‌شود؛ در چنین شرایطی نیاز به مدیریت مصرف برق در کشور وجود دارد.

Continue reading

قبض ۱۲درصد مشترکان رایگان شد

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: به مشترکان استانهای هرمزگان ۲۵ میلیارد تومان ، سیستان و بلوچستان ۳۳ میلیارد تومان و تهران ۴۴ میلیارد تومان پاداش صرفه جویی تعلق گرفته که نشان از روش صحیح مصرف برقشان است.

Continue reading

وزیر نیرو : از تنش آبی خارج شدیم

وزیر نیرو گفت: نقشه تنش آبی کشور با حمایت رییس‌جمهور شهید در شورای عالی آب تصویب شد. مدیریت تولید توامان آب و برق در دولت تصویب شد. ۲۴۰ هزار چاه کشاورزی دارای کنتور هوشمند فهام هستند که از طریق آنها آب داخل چاه‌های کنترل می‌شود.

Continue reading

میراث دولت دوازدهم در حوزه‌ی برق چه بود/ دلیل خاموشی‌های مکرر این روزها چیست؟

هر چند سه سال از پایان فعالیت دولت تدبیر می‌گذرد اما همچنان مقامات دولت سیزدهم در آخرین روزهای فعالیت نارسایی‌های موجود را متوجه عملکرد دولت پیشین می‌دانند.
 با قطعی‌های مکرر برق در روزهای اخیر در شهرهای مختلف، بار دیگر مسئولان دولت سیزدهم، دولت قبل را به ‌کم‌کاری متهم کرده و عامل اصلی ناترازی را کاهش میزان توسعه ظرفیت تولید برق در دولت‌های یازدهم و دوازدهم عنوان می‌کنند. وزیر نیرو دولت سیزدهم مدعی شده تولید برق در دولت قبل فقط ۲۳ درصد رشد داشته و دولت سیزدهم کشور را با ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق تحویل گرفت.
سایت حسن روحانی در گزارشی نوشت: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ۲۰۰۱۷ مگاوات به ظرفیت تولید برق افزوده شد؛ سهم دولت یازدهم ۷۹۲۶ مگاوات و دولت دوازدهم ۱۲۰۹۱ مگاوات بود؛ به طور متوسط سالانه ۲۵۰۰ مگاوات.

Continue reading